best2

Monday, December 5

Lapan Ferrari, sebuah Lamborghini berlanggarBEBERAPA anggota polis melakukan siasatan ke atas tiga buah kereta sport mewah yang terlibat dalam perlanggaran melibatkan 14 buah kenderaan di lebuh raya Chugoku, Shimonoseki kelmarin.


TOKYO - Lapan buah kereta sport Ferrari, sebuah Lamborghini dan dua buah kereta Mercedes berlanggar di sebuah lebuh raya di Shimonoseki, tenggara Jepun kelmarin.
Menurut agensi berita AP, polis menyatakan perlanggaran itu disebabkan salah seorang pemandu sebuah Ferrari itu cuba untuk mengubah laluan sebelum kereta tersebut merempuh penghadang jalan.
Kereta Ferrari itu kemudian berpusing di lebuh raya tersebut.
Beberapa buah kereta lain berlanggar kerana cuba mengelak Ferrari tersebut.
Tiada seorang yang cedera serius dalam nahas itu tetapi polis di wilayah Yamaguchi menyatakan 10 orang dirawat kerana mengalami luka.
Menurut polis, 14 buah kereta terlibat dalam nahas itu.
Agensi berita AFP melaporkan bahawa kos perlanggaran itu melibatkan 300 juta yen (RM12.07 juta).
Harga kereta baharu Ferrari ialah lebih 20 juta yen (RM804,794) manakala Lamborghini berharga sehingga 30 juta yen (RM1.20 juta). - Agensi

dipetik dari kosmoonline

4 comments:

  1. keta mahal2 pon accident hancur gak!!! ^^

    ReplyDelete
  2. perghhh..mmg best r keta ferrari nih keta je hancur tapi org kt dlm cuma luka sikit je...kalu keta jepun tu dgn org2 sekali hancur aku rase..mmg terbaiklah Pinifarina punya desinger...n_n

    ReplyDelete